22 augusti 2014

Skoskav, mjölksyra och pannben

Skoskav, mjölksyra och pannben är tre ord som kan sammanfatta veckan hittills.

Vi tar det från början: 
Under ett träningspass förra veckan gick mina skor sönder och jag "tvingades" till nyinköp. Som tur var hade ett företag i Norrköping erbjudande, köp 3 betala för 2. Efter tips på nätet och lite provande blev det par asics GT2000 och ett par saucony Guide 7 till mig och så fick min käraste ett par Nike Lunarglide på köpet.


  


En vilodag efter Stadsloppet i Norrköping, som jag sprang i mina gamla skor drog veckans träning igång i måndags. En vecka där fokus var att samla km. Jag inledde med att inviga asics skorna på 15km distans. Det var kanske inte det smartaste beslut då jag efter 2/3 av passet drabbades av en brännande känsla under foten och ett rejält skoskav på hälen. Men det var bara att övervinna smärtan och kämpa den sista biten hem. Som tur är har jag 30 dagar prova garanti på de nya skorna så om de inte blir skönare är det bara att byta ut dom. 

I tisdags stod 12km terräng på schemat, vilket kändes sådär med skoskav men mina terrängskor är väl insprungna så det kändes bra. Bra ända fram till tröttheten kom, jag tappade tekniken och sparkade in i en sten, Aj fan vad ont det gjorde i tån. Bara att bita ihop och fullfölja passet.  Det var ingen vacker syn jag såg när jag tog av mig strumporna, en blå nagel och hela tån pulserade. 

Pga ovanstående krämpor tvingades jag till en vilodag i onsdags, fick knappt på mig vanliga skor. Kvällen tillbringade jag som publik på Lidingöloppet on Tour i Linköping där sambon sprang 10km för att förbättra sin startposition i kommande Lidingölopp.



Igår var jag igång igen, med backintervaller i Yxbacken. Yxbacken bjuder på bra träning. Jag sliter slalombacken upp, mjölksyran sprutar i låren men efter några korta gå passager är jag uppe på toppen och kan lugnt jogga nerför. Denna slinga mäter 1.33km och detta gjorde jag 5 varv innan mjölksyran tog överhand.  Denna träning är bra förberedelse inför Tjurruset i Karlstad om 3 veckor.


Dä e bar o spring


Idag och imorgon har jag vid ett svagt tillfälle lovat en kompis att laga mat på ett bröllop så får se om det hinns med någon träning. Om inte får jag ägna helgen åt att kurera mina fötter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar